Радість та біль: Найепатажніше взуття покажуть у Лондоні

У лондонському Музеї Вікторії та Альберта відкрилася виставка: "Взуття: радість та біль"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "ВВС".

Кожен, хто хоч раз потерпав від мозолів чи від нестерпного болю у ногах після довгого робочого дня або ж нічних розваг на височезних підборах, погодиться із назвою нової виставки, що відкрилася у лондонському Музеї Вікторії та Альберта: "Взуття: радість та біль", пише видання.

На виставці представлені понад 200 пар найекстравагантніших моделей взуття з усього світу. Як вам, наприклад, такі черевички з папуги? Їх розробила дизайнерка Керолайн Гроувз.

Експозиція має на меті підкреслити культурну значущість взуття та його здатність до перетворення. Серед найцікавіших зразків - ось ці весільні черевички XVIII століття з Індії.

Деякі з представлених моделей перевернуть ваше уявлення про взуття. Ці футуристичні черевички на 16-сантиметровому підйомі розробила архітектор Заха Хадід.

Особливістю ж інших екземплярів є їхні колишні власники. Тут ви зможете побачити взуття, яке колись носили Мерилін Монро, Королева Вікторія, Сара-Джессіка Паркер та Леді Ґага. На цьому знимку - пуанти актриси Мойри Ширер, які пошили для фільму "Червоні черевички" (1948 року).

"Взуття є одним з найбільш промовистих аспектів нашого вбрання. Воно - не лише предмет краси, але і потужним індикатором статі, стутусу, особистості та навіть сексуальних вподобань. Взуття, яке ми обираємо, відображає те, ким ми прагнемо бути", - каже куратор експозиції Хелен Перссон. Ці вечірні черевички створив дизайнер Роджер Вів'єр для Christian Dior.

Подивитися на найяскравіші моделі взуття зі всього світу можно у лондонському Музеї Вікторії та Альберта до 31 січня 2016 року.

Джерело: ВВС.