Вогонь на нафтобазі загасили, приводу для паніки немає, - голова ДСНС

Наразі існує загроза вибуху та перекидання вогню на сусідні резервуари, розташовані поряд з резервуаром, який горить. Відсутня загроза для розповсюдження вогню на територію нафтобази KLO та на військову базу, тому приводу для паніки немає

Про це заявив голова ДСНС Микола Чечоткін, пише Еспресо.TV.

Також голова служби заявив, що осередок вогню, який стався внаслідок витоку паливо-мастильних матеріалів вже загашений. Зараз здійснюється моніторинг ситуації щодо подальшого залучення особового складу та техніки для проведення палаючого резервуару. Проводяться підготовчі роботи щодо відкачування палива з двох резервуарів.

Крім того, Микола Чечоткін повідомив, що Київська обласна державна адміністрація спільно з компанією KLO займаються питанням щодо забезпечення особового складу харчуванням.

Загалом, до ліквідації пожежі зараз залучено 182 рятувальники та 40 одиниць техніки. Піноутворювача для гасіння пожежі достатньо. Наразі зосереджено близько 20 тонн піноутворювача. 

Нагадаємо, що через статистичний розряд об 11:50 на території нафтобази сталася розгерметизація ємності 900 куб. м., внаслідок чого стався витік пального з подальшим горінням та факельне горіння розташованого поруч резервуару об’ємом 900 куб. м.