З'явилося відео того, як громили консульство України в Ростові

Мережею шириться відеозапис з місця погрому українського консульства в Ростові-на-Дону

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Понад півсотні людей побили вікна будівлі та потрощили техніку.

В Інтернеті опубліковано відео нападу на генеральне консульство Україні в російському місті Ростов-на-Дону, що стався у ніч на суботу. Група невідомих від 50 до 100 осіб побили цеглинами вікна і закидали яйцями будівлю. Генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко заявив про те, що були пошкоджені не менше 17 вікон та оргтехніка. Окрім цього, з фасаду будівлі скинули 40-кілограмову інформаційну бронзову табличку. 

"За різними оцінками брало участь у цьому від 50 до 100 чоловік. Вони пройшли по центральній вулиці Великій Садовій, централізовано повернули на провулок Халтурінський (де знаходиться консульство) і зробили те, що зробили. Збитки будемо оцінювати, коли почнеться робочий день", - зазначив Москаленко.

Внаслідок нападу співробітники консульства не постраждали. Через півгодини після погрому будівлю оточили російські правоохоронці, причетних до інциденту досі не затримали. "Щодня 70-80 людей приходять за консульськими послугами, я не знаю, як ми тепер зможемо їх обслуговувати", -  резюмував Москаленко.