Факельне горіння резервуару на нафтобазі припинилося само по собі, - ДСНС

Один із резервуарів, який продовжував горіти на нафтобазі під Києвом, згас сам по собі

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту, Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Маюров, який нині керує ліквідацією пожежі, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу відомства.

"Зараз у роботі задіяно 12 одиниць техніки, ще 32 перебуває в резерві. Факельне горіння резервуара об'ємом 900 куб. м з дизельним паливом самоліквідувалося. Однак існує загроза повторного самозаймання. Таким чином, на території нафтобази спостерігаються лише незначні вогнища горіння знизу у ємності 900 куб. м. з бензином, де відбувається витік палива", - сказав Маюров.

На місці ліквідації пожежі на території нафтобази БРСМ триває процес перекачування дизельного палива з двох резервуарів ємністю 900 куб. м нафтобази "БРСМ-Нафта" на нафтобазу KLO. Всього здійснено перекачування близько 1 400 тис. куб. м дизельного пального. Для прискорення відкачування залучена потужна насосна електрична станція ДСНС. 

Він зазначив, що на територію нафтобази доставлено 5 тонн сорбентів і зараз проводяться роботи по очищенню грунту навколо бази від нафтопродуктів.

Раніше повідомлялося, що загрози нового вибуху на нафтобазі "БРСМ" немає.

Пожежа на нафтобазі у Васильківському районі Київської області сталася увечері 8 червня. Її ліквідація триває досі. Внаслідок пожежі загинули 5 людей, ще 15 - постраждали.

12 червня осередки пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" було ліквідовано, пожежники контролювали 100% території і охолоджували цистерни.

Однак 13 червня пожежа на нафтобазі відновилась. Згодом пожежу загасили. 

Станом на ранок 14 червня продовжував горіти резервуар об’ємом 900 куб. м з бензином.