Американські військові вбили одного з лідерів "Аль-Каїди" у Лівії

Відомий в країнах Магрибу терорист Мухтар Бельмухтар був убитий в результаті нанесеного збройними силами США авіаудару по Лівії

Про це повідомили представники уряду країни, передає Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Раніше в Пентагоні повідомили, що військові США здійснили "контртерористичну операцію в Лівії, спрямовану проти бойовиків, що належать до терористичного угрупування "Аль-Каїда". Подробиці операції не повідомляються.

"Лівійський уряд, розташоване в східній Лівії, підтверджує, що винищувачі США минулої ночі завдали авіаудари, в результаті яких був знищений терорист Бельмухтар", - розповів представник уряду.

Мухтар Бельмухтар створив екстремістську "Салафістську групу проповіді і джихаду", яка вважалася найбільш небезпечною в районі Сахеля. На рахунку угруповання десятки терактів, кілька випадків захоплення заручників. Пізніше група була перейменована в "Відділення "Аль-Каїди" в країнах Магрибу".

Бельмухтар вважається організатором нападу на нафтогазовий комплекс Тигентурине на півдні Алжиру в січні 2013 року. Тоді жертвами атаки стали 37 заручників з восьми країн світу.

Полювання за терористом протягом кількох років вели спецслужби кількох країн, але безуспішно - Бельмухтару весь час вдавалося переховуватися, за що він отримав прізвисько "Невловимий". Повідомлення про смерть лідера угруповання надходили і раніше, однак вони не підтверджувалися.