Дадаєв на момент убивства Нємцова був діючим офіцером, - ЗМІ

Обвинувачений у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Заур Дадаєв у момент замаху був діючим офіцером полку внутрішніх військ Росії "Північний"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

Прес-служба внутрішніх військ Росії раніше називала лейтенанта Дадаєва колишнім співробітником, який нібито був звільнений до вбивства російського опозиціонера.

За даними видання, адвокати Дадаєва звернулися із запитом до розташованого у Грозному полку внутрішніх військ "Північний", в якому раніше служив їх підопічний. З отриманої відповіді випливає, що в момент вбивства Нємцова - пізно ввечері 27 лютого 2015 року - Заур Дадаєв був штатним офіцером полку.

Напередодні Нового року Дадаєв подав рапорт про звільнення в запас за власним бажанням, але перед цим побажав відгуляти чергову відпустку. Він перебував у відпустці весь лютий, і тільки в останній день місяця офіційно був звільнений у запас.

Фактично 28 лютого - на наступний день після вбивства Нємцова - Заур Дадаєв формально числився військовослужбовцем. Лише з 1 березня він був виключений зі списків особового складу частини і знятий з усіх видів забезпечення.

Таким чином, Заур Дадаєв, а разом з ним і четверо його ймовірних спільників вбивства, автоматично підпадають під юрисдикцію військового суду.

Нємцов був застрелений 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві.

За рішенням Басманного суду під вартою до 28 серпня перебувають п'ять фігурантів кримінальної справи: ймовірний виконавець Заур Дадаєв, Анзор Губашев, їхні ймовірні пособники Хамзат Бахаєв, Шадід Губашев і Темерлан Ескерханов.