Макаревич відмовився від участі в російському фестивалі: Нема бажання співати на тлі танків

Лідер гурту "Машина часу" повідомив, що, попри афіші фестивалю, їхній гурт брати участі у фестивалі не буде

Про це російський музикант, лідер гурту "Машина часу" Андрій Макаревич повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

У Росії, в Тверській області, 3-5 липня 2015 року відбудеться вже традиційний музичний фестиваль "Нашествие". Цей захід збирає виключно російських виконавців, які грають рок-музику. Фестиваль організовує "Наше радіо". Серед запрошених артистів були заявлені і учасники гурту "Машина часу". Назва гурту і досі на афіші, однак, музиканти відмовилися від участі в заході.

Як повідомив лідер гурту, відмовилися від участі у фестивалі музиканти ще кілька місяців тому. Причиною стало те, що минулого року на фестиваль пригнали бойову техніку, що стоїть на озброєнні військ Західного військового округу. Серед прибулої техніки були бронетранспортер БТР-82А, бойова машина піхоти БМП-3, танк Т-90, зенітний ракетний гарматний комплекс "Тунгуска М-1", самохідна артилерійська установка МСТА-С і бронеавтомобіль "Тигр", яка не мають жодного відношення до музичного заходу.

Саме це стало причиною відмови музикантів цьогоріч. "За минулорічним досвідом співати пісні на фоні танків нема ніякого бажання", - написав Макаревич. 

Попри відмову музикантів, організатори і досі не прибрали з афіші назву гурту. "Це не робить честі організаторам - вони обманюють глядачів. Прошу максимально перепостити це оголошення. Я не хочу ображати організаторів і тим більше "Наше радіо", з яким ми давні друзі. Просто якщо не вдається внести корекцію в рекламу - змушений допомагати таким чином", - додав музикант.