Наливайченко обіцяє завтра прийти до ГПУ з "Альфою"

Служба безпеки України підозрює колишнього заступника Віталія Яреми Анатолія Даниленка у вчиненні особливо тяжкого злочину з наслідками екоциду

Про це перед допитом у Генеральній прокуратурі сказав голова СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Підозрюваний громадянин, який сприяв злочинній діяльності, - це Даниленко, 1963 року народження", - сказав Наливайченко.

Він додав, що завтра прийде до Генпрокуратури разом зі спецпідрозділом "Альфа" і вимагатиме затримання фігуранта справи.

Нагадаємо, проти колишнього заступника генпрокурора порушено справу за 441-ю статтею Кримінального кодексу України (екоцид), адже він начебто через афілійовані структури та офшори був співвласником нафтобази "БРСМ-нафта", на якій вже тиждень не припиняється пожежа та загинуло 5 осіб.

У період перебування Анатолія Даниленка на посаді заступника Генпрокурора розгорівся скандал через велетенські земельні ділянки, які належать членам його сім'ї. Через цей конфлікт йому навіть довелося піти з ГПУ у лютому.