"Світ Юрського періоду" встановив рекорд у світовому прокаті

Фантастична стрічка зібрала в прокаті за перший вікенд рекордні $512 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Hollywood Reporter.

Фільм Коліна Треворроу став першим, що зібрав у прокаті за перший вікенд понад півмільярда доларів. Зокрема у США стрічка зібрала $204,6 млн, у Китаї - $100,8 млн, у Франції - $12,5 млн, Німеччині - $11 млн.

"Світ Юрського періоду" побив рекорд фільму "Гаррі Потер і Дари Смерті: частина 2", що зібрав у свій час $ 483,2 млн.

Фільм встановив рекорд, зібравши в світовому прокаті $511,8 млн. Він також показав найкращий результат в американському прокаті в нинішньому році - $204,6 млн. Це другий результат в загальному рейтингу. Рекорд був встановлений в 2012 році фільмом "Месники", який зібрав тоді за перший вікенд $207,4 млн.

Нагадаємо, бюджет картини «Світ Юрського періоду» склав $150 млн. Тож він приніс 300-відсотковий прибуток всього за три дні демонстрації в прокаті. А студія Universal стала безумовним лідером 2015 року, випустивши три фільми, які змусили глядачів у всьому світі неабияк розщедритися: "П'ятдесят відтінків сірого" ($570 млн), "Форсаж 7" ($1 млрд 510 млн) і "Світ Юрського періоду", який, очевидно, легко подолає мільярдну планку.

За сюжетом компанія, якій належить парк, хоче виправити ситуацію і звертається за допомогою до генетиків, щоби знову дивувати відвідувачів. Учені використовують ДНК різних видів динозаврів, аби створити унікальну особину. Але, не врахувавши всіх нюансів, співробітники парку втрачають контроль над небезпечними змішаними видами. Новий динозавр виривається на свободу і втілює свій основний інстинкт - убивати.