Скандал між СБУ і ГПУ може завершитися відставкою Наливайченка і Шокіна, - Березовець

Політолог Тарас Березовець вважає, що нинішнє протистояння між двома силовими структурами завершиться відставкою керівників обох відомств.

Скандал між СБУ і ГПУ може коштувати кар'єри керівникам обох структур. У ситуації, коли згідно з Конституцією, силовий блок є компетенцією Президента, винесення сміття з хати і публічний розгляд керівників спецслужби і Генпрокуратури виглядає як перевищення повноважень і вихід за рамки відведеної компетенції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Тарас Березовець, інформує Еспресо.TV.

"Порошенко в останні місяці демонструє все більш жорсткі методи управління, особливо силовиками. До цього його підштовхує необхідність продовжувати війну і все нові і нові втрати.

Неважливо, що саме розслідує СБУ, важливо те, що шеф головної спецслужби не повинен ходити по центральних телеканалах і розкривати характер своєї роботи. Моя думка, що Порошенко сьогодні зважує всі ризики різних кадрових рішень, але майже не сумніваюся, що без наслідків ця ситуація не залишиться", - вважає Березовець.

 

Нагадаємо, сьогодні, 15 червня голова Служби безпеки Валентин Наливайченко прийшов на допит до Генеральної прокуратури України. СБУ підозрює колишнього заступника Віталія Яреми Анатолія Даниленка у вчиненні особливо тяжкого злочину з наслідками екоциду

"Підозрюваний громадянин, який сприяв злочинній діяльності, - це Даниленко, 1963 року народження", - сказав Наливайченко.

Він додав, що завтра прийде до Генпрокуратури разом зі спецпідрозділом "Альфа" і вимагатиме затримання фігуранта справи.