У Британії видадуть книгу рецептів "отруєних страв" за мотивами романів Агати Крісті

Кулінарну книгу "Креми і покарання", створену за мотивами творів Агати Крісті, представлять у Британії на фестивалі на честь 125-річчя з дня народження письменниці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

У вересні 2015 року вийде книга рецептів страв, в які персонажі оповідань і романів Крісті додавали отруту.

Автор збірки - французька письменниця Анна Мартінетті. На заході вона розповість про страви, покаже, як їх готувати, звісно без отрути, і запропонує скуштувати. Кулінарна демонстрація пройде в будинку, де жила Крісті, в Торкі. На фестивалі, зокрема, представлять шоколадний торт з роману "Оголошено вбивство" і рибу в олії з "Сумного кипариса", - за книгами, в них додали стрихнін.

Мартінетті пояснює, що не вся їжа в творах Крісті була призначена для отруєнь. У своїй книзі рецептів вона зібрала згадки і про інші страви.

Отрута - улюблене знаряддя вбивства в творах Крісті. Письменниця добре зналася на хімічних речовинах і ліках, адже пропрацювала медиком-волонтером під час двох світових воєн.

Детективи Крісті стали популярні практично відразу після їх появи в 1920-х роках. Письменниця створила 80 романів і збірок оповідань, а також 19 п'єс, що були перекладені більш ніж 70 мовами світу і, за деякими даними, поступаються накладами тільки Біблії і творам Шекспіра. Багато робіт письменниці були неодноразово екранізовані.

Нагадаємо, що американська кінокомпанія Paramount Pictures зніме фільм про Агату Крісті.