Волонтери передадуть бійцям форму з новим забарвленням камуфляжу

Українські волонтери розробили нове забарвлення камуфляжу для армії - ВАРАН ВСУ. Форму отримають бійці 79-ї окремої аеромобільної бригади

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Facebook радника президента України Юрія Бірюкова.

"Нове забарвлення камуфляжу для нашої армії - ВАРАН ВСУ. Так, це українська розробка. І так - це українська тканина. Такі роботи коштують мільйони доларів, а фірми, яким вдалося виготовити вдалий малюнок, можуть потім безбідно існувати десятиліттями, передаючи в армію право на використання", - написав він.

Першими приміряють новий камуфляж військові 79 окремої аеромобільної бригади.

"Регламент документації ЗСУ передбачає експериментальну експлуатацію будь-якого елементу речового забезпечення. І цим займеться одна з найбільш бойових бригад - 79 ОАЕМБР. Ми запускаємо волонтерський проект по забезпеченню бійців 79 бригади комплектом літньої польової форми в забарвленні ВАРАН ВСУ. Форма + панама + кепка + чохол на каску", - зазначив Бірюков.

Окрім того, він наголосив, що вартість комплекту - понад 960 гривень.

За його словами, зараз для пошиття форми отримані мірки 800 осіб.

"Але список зростає, мірки приходять кожен день, будуть одягнені: 1-й і 2-й батальйони, артдивизион, управління бригадою, сапери, зенітники, огнеметчики, зв'язківці, медики і так далі. Всі, крім 3-го батальйону, який вже отримали повну екіпіровку в "старому" забарвленні", - йдеться в повідомленні.