Блаттер побоявся їхати до Нової Зеландії на фінал ЧС

Президент ФІФА відмовився від візиту на молодіжний чемпіонат світу

Фінальний матч, в якому зіграють переможці зустрічей Бразилія - Сенегал і Сербія - Малі, відбудеться в Окленді в суботу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AFP.

"У зв'язку із нагальними справами у Цюріху президент ФІФА не зможе відправитися до Нової Зеландії, щоб відвідати фінал молодіжного чемпіонату світу", - відзначили у ФІФА.

Раніше виконавчий директор Новозеландської федерації футболу Енді Мартін висловив сподівання, що Блаттер утримається від візиту на турнір, та не відволікатиме своєю появою увагу ЗМІ безпосередньо від турніру.

Нова Зеландія не підтримала Блаттера на виборах президента ФІФА, які відбувалися на тлі гучного корупційного скандалу в організації. Сам очільник ФІФА через кілька днів після перемоги в голосуванні оголосив про свою відставку. Швейцарець керуватиме світовим футболом лише до кінця 2015 року, поки не відбудуться вибори нового президента.

Нагадаємо, що збірна України на молодіжному чемпіонаті світу у Новій Зеландії здолала груповий етап, але у 1/8 фіналі поступилася в серії післяматчевих пенальті Сенегалу.