Фани "Гри престолів" розчаровані закінченням сезону

Шанувальники американського телесеріалу "Гра престолів" виявилися страшенно засмученими закінченням п'ятого сезону, де гине один із головних героїв

Обережно, новина містить спойлери.

Ідеться про Джона Сноу у виконанні британського актора Кіта Херінгтона, якого вбивають сторожові "Нічної варти". Останній, смертельний удар Сноу завдає його молодший товариш Оллі, передає Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

Журнал Variety назвав цей поворот "одним із найбільш шокуючих телевізійних епізодів року".

Шанувальники одразу припустили, що Кіт Херінгтон може повернутися у наступному сезоні, однак актор в інтерв'ю Entertainment Weekly сказав: "Я помер. У наступному сезоні я не повернуся".

"Я знав, що до цього йде. Я не читав (роман Джорджа Р. Р. Мартіна. - Ред.) "Танець з драконами", але я читав інші його книги і чув, що саме це і станеться. Тож у мене було передчуття, що станеться це саме у цьому сезоні. Не думав, щоправда, що це буде останнім кадром усього сезону, що тільки додає гостроти. Мені подобається, як вони зробили - що саме Оллі мене вбиває", - розповів Кіт Херінгтон. 

За словами пана Херінгтона, творці серіалу Девід Беніофф і Ден Уайсс поінформували його про майбутню долю його персонажа до початку зйомок п'ятого сезону, які почалися минулого року.

"У нас була розмова у стилі Тоні Сопрано, коли вони мені сказали: "Усе, тебе немає, ця справа вирішена", - розповів актор.

Однак фанати серіалу одразу почали нарікати на творців шоу у Twitter. На думку деяких, смерть Джона Сноу у сценарному сенсі не виправдана, і її придумали лише для того, щоби шокувати публіку.

"Одного разу (телекомпанія. - Ред.) HBO зізнається, що "Гра престолів" насправді була соціальним експериментом, аби подивитися, скільки знущань може витримати аудиторія заради розваги", - написав, приміром, користувач Gene Rol.

Дехто погрожує скасувати підписку на телеканал.

Низка інших персонажів також не дожили до кінця серіалу: зокрема, Станніс Баратеон гине від руки Брієнни Тарт через кілька годин по тому, як вішається його дружина, королева Селіса.

Також у фіналі п'ятого сезону "Гри престолів" є сцена, у якій Серсеї Ланністер у виконанні британської актриси Ліни Гіді виголюють голову і голою пускають вулицями як покарання за те, що вона мала інтимний зв'язок зі своїм братом.

Шанувальники одразу ж відзначили прекрасну гру актриси, висловивши сподівання, що пані Хедлі отримає за цей епізод престижну нагороду "Еммі".