Фотофакт: у Донецьку нарахували 5 тисяч могил бойовиків

Недалеко від селища Моспіно Донецької області продовжує розростатися кладовище бойовиків з так званої Донецької народної республіки

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Подробности".

Ховати там найманців з Росії і рядових терористів почали ще в лютому, однак після кожної спроби самопроголошеної "ДНР" захопити черговий українське селище, кількість могил збільшується.

Після недавньої атаки на Мар'їнка на кладовищі додалося кілька свіжих могил, а тепер туди щодня їдуть мікроавтобуси з тілами вбитих сепаратистів.

Зараз шахтарське кладовище, яке налічувало кілька десятків могил, займає більше 7000 квадратних метрів. Його навіть перейменували в "Алею слави" на честь убитих в боях - і там вже поховано більше 1500 бойовиків.

Саме кладовище на вулиці Доблесної під селищем Моспине з'явилося ще в 2012 році, тоді воно носило назву кладовищі шахти № 6 Капітальна, тут ховали місцевих жителів.

Коли Донецьк був окупований так званої "ДНР", в травні 2014 сюди стали звозити тіла загиблих, але, судячи по знімках з супутника, площа кладовища була невеликою.

Після великих боїв за аеропорт Донецька, цвинтар виросла фактично в три рази, його перейменували на "Алею слави".

Уже в квітні 2015, площа кладовища склала більше 7 тисяч квадратних метрів.

На деяких табличках є імена загиблих, а деякі тільки з номерами. Поруч поховані убиті в інших місцях терористи, на їх могилах ще лютневі дати смерті.

Кладовище під Моспине знаходиться всього в 13 км від центру окупованого Донецька, в минулому році, тут ще могли ховати вбитих під час обстрілів мирних жителів міста.

Однак під час найгарячіших боїв сюди стали привозити тільки військових, цивільних же відправляли на звичайні міські кладовища.

З зими тут ховають з усіма почестями у вигляді пострілів у повітря почесної варти і квітів від так званого міністерства оборони ДНР.

Виходячи з санітарних норм поховань, на одну людину витрачають 5 квадратних метрів, а площодь кладовища становить 7000 квадратних метрів, можна припустити, що тут поховані 1420 чоловік.

Причому, серед них тільки ті, хто брав участь у бойових діях на території Донецька і його околиць, адже цивільних тут не ховають вже рік.

Враховуючи, що це не єдине і, далеко не найбільша кладовищі убитих терористів, масштаби втрат тільки в ДНР вражають.

Відомо ще про такі двох великих похованнях, якщо припустити, що вони такі ж за розміром, то можна зробити висновки, що терористи поховали більше 5 тисяч чоловік.

Основні могильні ряди тут з'явилися після боїв за Дебальцеве та відходу від своїх позицій української армії.

Але наймасовіше поховання знаходиться в Ростовській області, туди відвозять не просто пересічних бойовиків, а найманців з Росії.

Особливо тих, хто бере участь в атаках на Широкино, Маріуполь та Новоазовськ, їхні тіла везуть через Таганрог, на польове безіменне кладовище.