Керівники нафтобази "БРСМ" перші півтори години приховували пожежу

Керівництво нафтобази "БРСМ-Нафта", яка загорілася 8 червня у Васильківському районі під Києвом, протягом півтори години не викликало пожежників

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

"Початкове загоряння палива на нафтобазі в селі Крячки відбулося в ході нелегального змішування різних нафтопродуктів і присадок. Керівництво нафтобази, побоюючись, що пожежники і міліціонери, які приїдуть на виклик, виявлять їхні незаконні операції, не повідомляли про пожежу протягом перших півтора годин. Саме тому пожежа змогла стати настільки масштабною, що в ході її гасіння загинули п'ять людей. Всього постраждало 12 осіб", - йдеться у повідомленні.

У результаті державі завдано збитків у розмірі 1,2 мільярда гривень. За цим фактом Головним слідчим управлінням МВС здійснюється розслідування відносно посадових осіб групи компаній "БРСМ" за ч. 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Розслідування всіх цих кримінальних справ взято мною на особистий контроль", – заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читайте також: Аваков запропонував заарештувати майно "БРСМ-Нафти".