Попри заборону Москаля "Укрзалізниця" возить вугілля з "ЛНР"

Керівнику Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадію Москалю надійшов лист від ТзОВ "Укртеплоенерго" з проханням дозволити рух вантажних потягів із антрацитовим вугіллям через лінію розмежування

Про це повідомляється на офіційному сайті Москаля, передає Еспресо.TV.

Вугілля видобувається на території, окупованій бойовиками "ЛНР", і призначене для теплоелектростанцій на контрольованій Україною території.

"Моя особиста позиція така – або ми воюємо з окупованими територіями, або торгуємо... Незважаючи на моє розпорядження про заборону руху вантажів через лінію розмежування, рух потягів тут здійснюється, для Укрзалізниці моє розпорядження не указ", – обурений голова ВЦА.

Він також нагадав, що "деякі народні депутати обіцяли власноручно підірвати залізницю на ділянці "Сентянівка – Світланово", щоб припинити неофіційну торгівлю з "ЛНР", однак далі гучних заяв діло не пішло".

Москаль повідомив, що звернувся до керівника парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Юрія Луценка з проханням внести правки в закон про військово-цивільні адміністрації з метою зробити розпорядження керівника такої адміністрації обов’язковим для виконання всіма державними структурами, а також органами місцевого самоврядування.

Зазначимо, раніше Геннадій Москаль заборонив перетинати лінію розмежування, яка проходить через Луганську область будь-яким транспортним засобам, включаючи легкові автомобілі.