ОБСЄ нарахувала майже 800 вибухів біля Донецька і Широкиного

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували за вихідні 594 вибухи в районі Донецького аеропорту і 180 - навколо Широкиного

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на звіт місії, оприлюднений на сайті ОБСЄ.

"Протягом двох днів спеціальна моніторингова місія, перебуваючи на спостережному пункті Спільного центру з контролю і координації на центральному вокзалі Донецька (підконтрольна "ДНР" територія, 8 км від центра міста), спостерігала в цілому щонайменше 594 вибухи, спричинені вхідним і вихідним артилерійським і мінометним вогнем, а також застосуванням стрілецької зброї та легкого озброєння, включаючи вогонь з великокаліберного кулемета", - йдеться у звіті.

Згідно з висновком спостерігачів, удари припали на північ, північний захід, північний схід, захід і південний захід на відстані від 2 до 10 км від позицій місії.

Представники ОБСЄ також заявляють, що, перебуваючи на спостережних пунктах, які розташовані на відстані від 1,5 до 3,5 км на захід від Широкиного, протягом двох днів місія зафіксувала всього 180 вибухів, які були спричинені використанням 82-мм і 120-мм мінометів, артилерії, автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї, в тому числі великокаліберного кулемета.

У звіті до того ж повідомляється, що 13 червня безпілотний літальний апарат місії помітив шість мінометних позицій у Широкиному.

Нагадаємо, за інформацією прес-центра АТО, впродовж 15 червня позиції українських військ у районі Донецька були обстріляні 27 разів.