Шкода для довкілля від пожежі на БРСМ незначна, - міністр

Об’єм продуктів горіння під час пожежі на нафтобазі під Васильковим не настільки великий, щоб говорити про суттєві наслідки для довкілля

По це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр екології та довколишнього середовища Ігор Шевченко, передає Еспресо.TV.

"Щодо екологічного впливу, хочу вас завірити, що вплив на навколишнє середовище не катастрофічний,  об’єм продуктів горіння не настільки великий, щоб казати про якісь суттєві катастрофічні наслідки. Шкоду дійсно нанесено, особливо територіям, які знаходяться безпосередньо у епіцентрі пожару. Звичайно, що всі ці території необхідно відновлювати, рекультивувати, дезактивовувати грунт, воду, але, що стосується навколишніх сіл, навколишніх територій, то серйозної загрози для життя та здоров’я немає", - сказав міністр.

Він наголосив, що в цей час не було опадів, тому весь дим від пожежі розчинявся і концентрація шкідливих речовин була невелика.

"Навіть, якщо зараз піде дощ, то вже такого ризику немає. Шкода, яка нанесена довкіллю незначна у порівнянні з тим, що кажуть псевдоексперти. Станом на вчорашній день перевищення максимальних разових концентрацій рівня забруднення атмосферного повітря не виявлено. Все під контролем, все нормально", - наголосив Шевченко. 

Крім того, міністр екології повідомив, що на даний час на території нафтобази є полум'я, але ситуація стабільна та контрольована. "Найближчим часом пожежу загасять повністю", - підкреслив Шевченко.