Білошкіра жінка прикинулась афроамериканкою, щоб боротись за права кольорового населення

Лідер афроамериканської асоціації подала у відставку через скандал на расовому ґрунті, що вибухнув після того, як стало відомо, що від природи вона є світлошкірою і не має стосунку до афроамериканців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Marshable.

15 червня Рейчел Доулзал, президент регіонального відділення Національної асоціації сприяння розвитку кольорового населення (NAACP) в місті Спокан, штат Вашингтон, повідомила про передачу своїх повноважень віце-президенту організації.

Її звернення було опубліковано на офіційній сторінці NAACP у Facebook. У ньому правозахисниця звернула увагу на проблеми, з якими доводиться стикатися темношкірому населенню країни, і помітила, що діалог змістився на її власну расову приналежність. Вона не стала зізнаватися в тому, що кілька років обманювала світову громадськість, але повідомила що продовжить боротися за свої переконання.

Доулзал опинилася в центрі расового скандалу після зізнання її батьків в інтерв'ю локальному виданню CDA Press в тому, що їх дочка не є афроамериканкою. Вони розповіли журналістам, що Рейчел не підтримує зв'язок з ними, і що вона стала міняти свою зовнішність і вигадувати нову особистість на початку 2000-х.

Правозахисниця кілька років використовувала косметичні засоби, щоб надавати шкірі більш темний відтінок, і постійно завивала волосся. Вона неодноразово стверджувала, що ставала жертвою актів нетерпимості, однак підтверджень цьому немає. Доулзал вигадала собі не тільки нову біографію, а й нову сім'ю: вона публікувала в соцмережах фото темношкірого чоловіка Альберта Вілкерсона, який буцімто її батько, і видавала свого прийомного брата за сина.

Доулзал також читала лекції в університеті і часто давала коментарі місцевим засобам масової інформації. Чутки про її расову приналежність ходили кілька місяців, але вона їх не коментувала.

Переламним моментом в її історії стало інтерв'ю на каналі KXLY. Репортер показав Доулзал фотографію Вілкерсона і запитав, чи дійсно вона є афроамериканкою. Вона помітно розгубилася і вийшла з кадру.

За п'ять днів ролик зібрав близько двох мільйонів переглядів і став абсолютним рекордсменом на YouTube-каналі KXLY.

Ситуацію будуть розслідувати на державному рівні, адже заяви Доулзал про прояви дискримінації по відношенню до неї тепер теж поставлені під сумнів.