Заради мистецтва: У Харкові живу художницю закопають у землю

Акція відбудеться в рамках перформансу художниці Ані Зур під час відкриття її фотовиставки "Плодючість" в харківській галереї

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Сultprostir.

Фотовиставка пройде в харківській галереї "АРТподвал". У серії "Плодючість" Ані Зур звертається до теми міфології та побуту жінок стародавньої слов'янської культури, щоб переосмислити роль жінки в сучасному суспільстві. Автор, яка виросла в матріархальній сім'ї, знімає жінок зі свого оточення: дочок, близьких родичів, а сама виступає героєм серії з метою "пережити" досвід предків, відчути "сакральність" світового устрою первісної жінки, простежити її таємний зв'язок із землею.

Перформанс "Під землею" продовжує тему жіночої спадкоємності і сакрального зв'язку жінки з землею. Художниця протягом перформансу знаходиться під землею, з якої росте саджанець плодового дерева.

"Тема сакрального зв'язку жінки з землею виникла у мене з інтересу до свого роду, свого коріння, а потім розширилася до дослідження традицій давньослов'янської культури. Над фотографічною частиною я працювала п'ять років, а ідея з перформансом виникла тільки в цьому році, як необхідність через особисте переживання занурити глядача в тему, дати йому відчути її глибину. Також планую зробити відео про давні слов'янські ритуали, але це вже до наступної виставки, яка, сподіваюся, рано чи пізно відбудеться в Києві", - прокоментувала фотовиставку художниця. 

Нагадаємо, що нещодавно Ані влаштувала жахаючий перформанс біля Кремля з сирим м’ясом на обличчі.