В Україну прибуло понад 360 тонн польсько-німецької гуманітарки для переселенців

16 червня у Києві відбулася урочиста церемонія передачі 360 тонн польсько-німецької гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Серед 360 тонн гуманітарної допомоги: 200 тонн – від польської сторони та 160 тонн – від німецької сторони. Вантаж складається з продуктів харчування, предметів гігієни, спальних мішків, ковдр, туристичних ліжок, медикаментів і медичних засобів, шкільного приладдя для дітей.

Отримувачами гуманітарної допомоги є Міжнародний благодійний фонд "Карітас Україна", Громадська організація "Запорізький міський конгрес інвалідів", Громадська організація "Всеукраїнське об’єднання "Українські рубежі", Благодійна організація "Карітас Запоріжжя". Ці організації здійснюватимуть розподіл вантажу серед переселенців.

16 червня "Карітас України" вже направляє понад 285 тонн німецької і польської гуманітарної допомоги до Запоріжжя. У вантажі набори з продуктів харчування і гігієнічних засобівдля 6800 вимушених переселенців від уряду Німеччини та для 4300 осіб від польського уряду.

Гуманітарний вантаж спрямований для покриття базових потреб вимушених переселенців, які знайшли притулок в Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській областях та неокупованих районах Донецької області. Гуманітарну допомогу отримають багатодітні (більш ніж 5 членів) і малозабезпечені сім'ї, одинокі матері/батьки, вагітні жінки та жінки з маленькими дітьми, люди похилого віку.

Джерело: mns.gov.ua