Глава Єврокомісії звинуватив уряд Греції у брехні

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звинуватив уряд Греції в тому, що він дезінформує населення країни про пропозиції щодо виходу з боргової кризи, які надходять від Євросоюзу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Зокрема, політик заявив 16 червня, що дебати з Афінами були б простішими, якби грецька влада точніше передавала ініціативи Єврокомісії. За його словами, Кабінет міністрів повідомляє грецькому населенню речі, які не збігаються з тим, що було сказано на зустрічі з прем'єр-міністром Греції.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс відкинув звинувачення Юнкера і заявив, що глава Єврокомісії "або не читав документи, передані прем'єр-міністру Греції Алексису Ципрасу, або читав і знову забув".

У свою чергу Ципрас звинуватив міжнародних кредиторів у приниженнях і нечесних іграх. Він також заявив, що не піддасться вимогам ЄС щодо введення заходів жорсткої економії, таких як збільшення податку на додану вартість електроенергії та медикаментів.

На тлі серйозної боргової кризи Греція знаходиться в цейтноті через тривалі переговори з ЄС про програму фінансової допомоги. Нинішня програма на загальну суму 7,2 млрд євро закінчується в кінці червня 2015 року. Для її продовження Афінам необхідно схвалити і провести низку економічних реформ.