ГПУ склала повідомлення про підозру Януковичу в отриманні десятків мільйонів від Клюєва

Генеральна прокуратура України (ГПУ) склала повідомлення про підозру екс-президенту України Віктору Януковичу щодо отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах від Сергія Клюєва

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, передає Еспресо.TV

Генеральна прокуратура України (ГПУ) склала повідомлення про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу щодо ряду правопорушень, зокрема за фактом отримання ним неправомірної вигоди в особливо великих розмірах від Сергія Клюєва. 

"За фактами одержання колишнім Президентом України. Януковичем неправомірної вигоди в особливо великих розмірах від С. Клюєва, після придбання останнім у серпні 2013 року ТОВ "Танталіт", а саме: десятків мільйонів гривень, які використовувалися на оплату витрат пов'язаних з проживанням Януковича в будівлях резиденції "Межигір'я", надання останньому права безоплатного користування будинками і земельними ділянками ТОВ "Танталіт" складено повідомлення про підозру Януковичу в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ГПУ 16 червня склала письмові повідомлення про підозру Януковичу, директору ТОВ "Медінвесттрейд" Р. Герасименко, директору ТОВ "Танталіт" П. Литовченко та інших у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 ч. 3 ст. 209 КК України за фактом заволодіння державним майном - комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір'я" та земельними ділянками (площею понад 100 га), на яких вони розташовані, а також дій по легалізації вказаного незаконно отриманого майна, вчинених за сприяння Сергія Клюєва.