Порошенко до кінця дня внесе в Раду подання про звільнення Наливайченка

Президент Петро Порошенко до кінця дня внесе до парламенту подання про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України

Президент України вважає, що СБУ має очолювати не політик, а кадровий професіонал розвідувального справи. Про це за підсумками сьогоднішньої зустрічі президента України з представниками фракцій коаліції заявив голова "Блоку Петра Порошенка" в Раді Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Ліга.Новости".

"Президент вважає, що в нинішній ситуації СБУ має очолювати не політик, а кадровий професіонал розвідувальної справи. І він вважає, що має право, як головнокомандувач, і людина, уповноважена на це Конституцією, змінити главу Служби безпеки України. При цьому у разі внесення подання, пан Наливайченко заявив про те, що він іде. Така позиція була озвучена ним на зустрічі з нашою фракцією, на зустрічі з іншими фракціями коаліції", - сказав він.

За словами Луценка, на зустрічі були названі кілька прізвищ кандидатів на пост глави СБУ, але він не став уточнювати, про кого йде мова, аргументуючи це тим, що ці прізвища вже незабаром будуть озвучені президентом.

Як зазначив лідер фракції БПП, і президент, і глава СБУ заявили, що у них залишаються хороші стосунки, і ніяких інтриг особистого чи політичного характеру в цьому немає.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко хоче відправити голову СБУ Валентина Наливайченка у відставку. 

Після відставки Наливайченку можуть запропонувати очолити Службу зовнішньої розвідки.

За інформацією джерела Еспресо.TV, за відставку Наливайченка можуть проголосувати вже завтра.