"Укрзалізниця" може зупинити рух поїздів через дефіцит палива?

Палива на залізниці залишається всього на добу роботи

Про це повідомляє начальник одного з департаментів "Укрзалізниці".

На 17:00 вчорашнього дня запаси опустилися до критичної позначки приблизно в 1100 тонн (з урахуванням того, що частину запасів не можна використовувати), при добовому споживанні "Укрзалізниці" понад 800 тонн. За інформацією перевізників, клієнти підприємства вже попереджені про можливі перебої в його роботі. За попередніми даними, одна з основних причин події - порушення в тендері на поставку палива, недавно проведеного компанією "Укрзалізничпостач". Повідомляється, що у компанії - переможця тендеру - були проблеми з дозвільною документацій. Однак конкурсний комітет і керівництво "Укрзалізничпостач" закрили на це очі, вважаючи порушення несуттєвими. Втім, керівництво "Укрзалізниці" поки що не дає коментарів з приводу ситуації, що склалася.

За інформацією перевізників, клієнти вже попереджені про можливі перебої в роботі "Укрзалізниці" у зв'язку з дефіцитом палива. Так як переможець тендера не встигає виконати зобов'язання з його постачання.

Нагадаємо, що в торгах "Укрзалізничпостач", що відбулися 4 червня 2015, взяли участь компанії "Левада Ойл", "Перфект Трейдинг Ойл", "Укройлпродукт", ДП "Укртранснафтопродукт", "Дайджест Груп", "ОККО-Бізнес Контракт" і "ВОГ Аеро Джет ". У результаті переможцем торгів було визнано "ОККО-Бізнес Контракт", яка нібито запропонувала найбільш прийнятну ціну по всіх десяти лотах.