Стало відомо, які фільмі покажуть на Одеському кінофестивалі

До Міжнародної програми увійшло 12 стрічок, а до Національної – 6 повнометражних та 18 короткометражних картин

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ІА "Контекст-Причерноморье".

Продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Синькевич розповіла, які фільми будуть показані на VI фестивалі. 

"Нам вдалося роздобути Національну конкурсну програму 6 повнометражних фільмів. Це стрічка Єви Нейман "Пісня пісень" - учасник конкурсної програми кінофестивалю в Карлових Варах 2015 року. Ще одна картина - документальна "Вагріч і чорний квадрат" Андрія Загданського. Також стрічка Анатолія Матешка "Captum" ("Полон"), в ній брали участь і Остап Ступка, і Володимир Горянський. Це фільм, який не напряму розповідає, а натякає на якісь події, які проходять зараз в Україні, але, тим не менш, він абсолютно на універсальну тему і може розповідати про ситуацію в будь-якій країні, це могло статися де завгодно. Ще одна стрічка - режисера Івана Кравчишина "Політ золотої мушки". Іван Кравчишин зняв понад 70 документальних фільмів на різну тематику, і ця картина -  дуже добра історія, яка розказана очима маленької дівчинки зі смішним ім'ям. Дуже рекомендую йти навіть з дітьми дивитися цей фільм. Також до конкурсу увійшли стрічки режисера Остапа Костюка "Жива ватра" і режисера Кшиштофа Копчинського "Діббук. Історія мандрівних душ", - розповіла Синькевич.

До програми короткого метра увійшли "Далеко" (Катерина Горностай); "Карусель" (Никон Романченко); "Напрокат" (Сергій Сторожев); "Безсоння" (Максим Мадонна); "Давай не сьогодні" (Христина Сиволап); "Занурення" (Олександр Зирянов); "Равлики" (Марина Врода); "Swan" (Сашко Даниленко); "Вага" (Юрій Шилов); "Больнички" (Оксана Казьміна); "Білі слони" (Яна Антонець); "Дружини війни" (Олеся Орлова); "Барамошкін" (Гаяне Джагінян і Мішель Ладес); "Мешканець" (Анастасія Матешко); "Стіна" (Михайло Москаленко); "Син" (Філіп Сотниченко); "Зупинка" (Костянтин Петрушенко); "Чоловіча робота" (Марина Степанська).

Програмний директор фестивалю Антельм Відо також повідомив, що до Міжнародної програми увійшли 12 фільмів з 18 країн. 

"У Міжнародну конкурсну програму увійшло 12 фільмів з 18 країн, і третина фільмів знято жінками - це більше, ніж в Берліні і Каннах цього року. 10 українських прем'єр буде серед цих фільмів, одна світова прем'єра і одна європейська прем'єра. Три фільми зняті в чорно-білому форматі і два дебюти", - розповів Відо.

Він додав, що найкращий фільм отримає Гран-Прі - статуетку "Золотий Дюк" - за результатами голосування глядачів. Вартість премії 6 тисяч євро.

До програми увійшли: "Атомне серце" (режисер Алі Ахмадзаде, Іран); "Астрагал" (Бріжітт Сі, Франція); "Брідженд" (Єппе Ронде, Данія, США, Велика Британія); "Є." (Ранія Аттіег, Даніель Гарсіа, США, Аргентина); "Людина в стіні" (Євген Руман, Ізраїль); "Ангели революції" (Олексій Федорченко, Росія); "Просто Джим" (Крейг Робертс, Велика Британія); "Мустанг" (Деніз Гамза Ергювен, Франція, Німеччина, Туреччина, Катар); "Обійми змії" (Сіро Гера, Аргентина, Колумбія, Венесуела); "Зеніт" (Далібор Матаніч, Хорватія, Сербія, Словенія); "Пісня пісень" (Єва Найман, Україна); "Captum" ("Полон") (Анатолій Матешко, Україна).

Нагадаємо, що Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 10 до 18 липня 2015 року.