У Росії видадуть правила поведінки з ведмедями

Кроницький заповідник, розташований на Камчатці, випустить брошуру з коміксами, у якій роз'яснюватимуться правила поведінки з ведмедями

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на lenta.ru.

"Занадто багато на Камчатці останнім часом стало зустрічей ведмедя з людиною, які закінчувалися трагічно для останнього", - пояснює причину випуску посібника його автор, співробітник Кроницького заповідника Надія Бєлякова.

Комікс ґрунтується на монографії камчатських біологів-мисливствознавців В.Н. Гордієнко та Т.А. Гордієнко "Бурий ведмідь Камчатки. Короткий практичний посібник з екології та запобігання конфліктів".

Одна з порад, що містяться в брошурі, говорить: "Ніколи не годуйте ведмедя: він швидко нахабнішає, надалі вимагає їжу і нападає на людей".

Для збереження життя також рекомендується не розкидати харчові відходи біля житла, не підходити близько до ведмедів, навіть якщо ті виглядають дружелюбно, не співати голосно пісні у походах.

Брошуру планується безкоштовно роздавати гостям заповідника та Південно-Камчатського заказника, а також місцевим жителям.