У ВПС США кажуть, що замість виконання Мінських угод Росія веде гібридну війну

Міністр Військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс заявляє, що замість виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі влада Росії продовжує вести "гібридну війну" проти України

Про це вона заявила у своєму виступі сьогодні у Брюсселі, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на УНІАН.

"Росія продовжує незаконну окупацію Криму та підживлює конфлікт, який продовжується на південному сході України, постачаючи, тренуючи та воюючи на стороні сепаратистів... Ми сподівалися, що Росія дотримуватиметься режиму припинення вогню та повністю виконає Мінські домовленості, але виглядає так, що вона обрала інший шлях, шлях "гібридної війни", що є сумішшю звичайної, нерегулярної та кібернетичної війн, а також політичний та економічний тиск", - сказала Джеймс.

При цьому вона згадала слова командуючого Об'єднаними силами НАТО в Європі генерала Філіпа Брідлава про те, Росія змінила принципи та правила, які десятиріччями становили основи безпеки в Європі.

"Ці виклики глобальні, а не регіональні. Російська агресія дестабілізує сусідні країни та регіон і наближає нестабільність ближче до кордонів країн НАТО", - нагадала Джеймс слова генерала.

Нагадаємо, вчора у Європейському парламенті розділилися думки щодо того, "живі" чи "мертві" Мінські домовленості, спрямовані на вирішення кризи в Україні.

Як повідомлялося, також вчора пройшли чергові переговори у Мінську. Дарка Оліфер - речниця представника України у групі екс-президента Леоніда Кучми - написала у Facebook, що на засіданні сторони заслухали доповіді координаторів від ОБСЄ підгруп з питань безпеки, а також з гуманітарних та політичних питань.

Спецпредставник ОБСЄ в Україні Хайді Тальявіні заявила, що контактна група працювала конструктивно і прогресивно. У свою чергу ватажок бойовиків "ДНР" сказав, що переговори у Мінську були "нединамічними".

Наступна зустріч запланована на 23 червня.