Україна надала ОБСЄ докази порушень міжнародних норм "гумконвоями" з Росії

Українська сторона надала ОБСЄ докази постійних порушень з боку Росії міжнародних норм під час відправлення на Донбас так званих "гуманітарний конвоїв"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат, уповноважена з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Гуманітарні вантажі, що заходять на будь-яку частину території Украіни, мають перетинати кордон у тільки визначених пунктах, на контрольованих частинах кордону, з дотриманням всіх митних і прикордонних процедур і відповідним оглядом українськими прикордонниками і митниками", - зазначила вона.

Геращенко наголосила, що саме таку позицію України донесли ОБСЄ на засіданні гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи у Мінську і надали фактаж постійних порушень з боку Росії цих міжнародних норм.

"РФ цього тижня готує 30-й, "ювілейний", конвой на окуповані бойовиками території, а будь-які міжнародні гуманітарні місії мають відбуватися виключно в рамках міжнародного права. А реакція світу на порушення наших кордонів має бути відповідною", - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, у черговому так званому "гуманітарному конвої", що перетнув кордон України 11 червня, були виявлені військові шоломи.