Україна надала США докази участі Росії у війні на Донбасі

Заступник глави Адміністрації президента України Андрій Таранов і начальник департаменту Служби безпеки України Віталій Найда у США представили докази участі Росії в конфлікті на Донбасі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента України.

У рамках візиту до Вашингтона Таранова та Найди відбулася їхня зустріч зі спеціальним радником з питань Європи і Євразії віце-президента США Майклом Карпентером та директором з питань Східної Європи Ради національної безпеки США Ліз Зентос.

"Представники Білого дому були поінформовані про ситуацію в зоні АТО та факти участі регулярних підрозділів Збройних сил Російської Федерації у подіях спочатку в Криму, а потім у Донецькій та Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

Українська делегація зауважила, що саме російські спецслужби у взаємодії з російськими військовими провокують нестабільність та інспірують підривну діяльність незаконних збройних формувань на території України, відповідальні за постачання стрілецької зброї та важкого озброєння терористам.

У відповідь американська сторона висловила чітке розуміння російської військової присутності на сході України, заявила про підтримку українському народу в його боротьбі за територіальну цілісність і незалежність своєї держави.

"Було досягнуто домовленості щодо практичних кроків у безпековій сфері", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, в Європарламенті представили доповідь вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова під назвою "Путін. Війна".