В ОБСЄ кажуть, що не зловживають алкоголем на Донбасі

В ОБСЄ прокоментували заяву голови Військово-цивільної адміністрації Луганщини Геннадія Москаля про те, що представники місії цієї організації в Україні "жиганять до ночі віскі та пиво в ресторанах"

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів речник місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.

"Це нечесна критика. Це дуже болісно. Більшість всіх представників місії в Україні приходять з різних країн світу. Багато з них залишили свої родини, домівки, приїхали сюди в дуже ризиковане середовище, багато з них працюють багато годин на добу, сім днів на тиждень без жодних перерв. Треба зауважити, що в окремих місцях спостерігачі живуть в готелях, тож в них немає кухні. Тож вони мають використовувати місцеві ресторани, зрозуміло, що їх часто бачать в ресторанах готелю. Ми дійсно ображені тим, що дехто критикував членів місії, говорячи, що вони сидять у ресторанах і п'ють. Такого немає! Я вважаю, що ті люди, особливо які працюють на державних посадах, мають думати перед тим, щоб щось казати і мають бути відповідальними за власні слова. Мої колеги витрачають своє життя для виконання своєї місії тут, в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, днями голова Луганщини Геннадій Москаль поскаржився, що міжнародні спостерігачі не хочуть працювати на підконтрольних бойовикам територіях.

"Шановне ОБСЄ має не сидіти постійно в ресторані в готелі "Мир" і з ранку до ночі пиво і віскі "жиганити", а їхати на цю територію" - розповів губернатор.