Будинок Мерилін Монро в Лос-Анджелесі зрівняли з землею

Будинок, у якому жила легендарна голлівудська актриса, знесли бульдозером

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Vesti.ru.

У Лос-Анджелесі знесли знаменитий будинок, в якому жила легендарна американська актриса Мерилін Монро, коли вона вперше приїхала в це місто на півдні Каліфорнії.

"Бульдозери прибули до будинку в минулий понеділок, і до середи від будинку залишилася лише одна купа сміття, - повідомив телеканал АВС. - На його місці буде побудовано багатоповерховий житловий будинок".

Спроби численних шанувальників актриси відстояти будинок, пов'язаний з пам'яттю про неї, виявилися марними. Спеціальні слухання Комітету з історичної спадщини Лос-Анджелеса були призначені на четвер 18 червня. На нього було винесено питання про присвоєння будівлі статусу національного надбання, що забезпечило б його збереження. Однак власники ділянки не стали чекати засідання і знесли будинок Монро. Суд вже назвав їхні дії "правомірними".

Мерилін Монро прибула до Лос-Анджелес як Норма Джин Доггерті - за прізвищем свого першого чоловіка - в 1944 році. Вона працювала інспектором парашутів на авіаційному виробництві. Саме там її помітив фотограф рекламного агентства і запросив на роботу моделі.

Майбутня Мерилін Монро виїхала зі свого першого лос-анджелеського будинку, проживши в ньому близько року. Зараз цей будинок знесений. На сьогоднішній день в Лос-Анджелесі є близько 30 будинків, в яких у різний час жила Мерилін Монро. В одному з них актриса померла 5 серпня 1962 від передозування снодійного. Їй було 36 років.