Чорновол назвала Тимошенко лобісткою олігарха Онищенка

Тетяна Чорновол звинувачує лідера фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко в лобіюванні інтересів екс-"регіонала" Олександра Онищенка

Про це депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол заявила з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV

За її словами, голосування за законопроект про "Про здешевлення вартості газу для населення" лобіюється лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко.

"Насправді цей законопроект покликаний захистити інтереси одного олігарха в газовій сфері – Онищенка-Кадирова", - сказала вона.

Згідно з порівняльною таблицею, зазначила Чорновол, рентна ставка природного газу, видобутого під час виконання договорів про спільну діяльність, яка була 70%, виключаються.

"Саме йдеться про підприємства Онищенка-Кадирова, які мають договори спільної діяльності з "Укргазвидобуванням". Ці підприємства раніше належали Януковичу… Таким чином створеним підприємствам віддавалися в користування державні свердловини – суто по грабунок держави. Нова влада призначила цим підприємства 30-відсоткову ренту. В результаті зараз ця рента ліквідовується", - наголосила Чорновол.

Вона також зазначила, що Онищенко контролює підприємство "Природні ресурси+".

"Цьому підприємству державні свердловини були передані в той час, коли розстрілювали Майдан. І тепер цього олігарха лобіює "Батьківщина", особисто Юлія Тимошенко, яка завдяки Майдану вийшла на свободу", - заявила вона.