В Росії скасували музичний фестиваль через групу "Ленінград" і "скрєпи"

У Калінінградській області влада селища Янтарне скасувала музичний фестиваль Kubana через "звернення громадян та активістів із проханням про скасування заходу" і "неможливість забезпечити безпеку учасників"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Газета.ru.

Організатори фестивалю до останнього сподівалися, що він все-таки відбудеться, незважаючи на низку проблем, пов'язаних із місцем його проведення. 

Проте у середу стало відомо, що глава муніципалітету селища Янтарного Олексій Заливатський підписав постанову про скасування Kubana в Калінінградській області.

"У мене на руках офіційний лист, в якому говориться, що влада селища не дасть провести фестиваль, бо стурбовані неможливістю забезпечити безпеку і піклуються про морально-етичні засади місцевих жителів. Тут, я так розумію, мова йде про те, про що сказав Всеволод Чаплін, коли озвучував позицію РПЦ. Він висловив невдоволення тим, що у нас буде виступати група "Ленінград", а глядачі можуть вживати спиртні напої. А ще тим, що вони нібито можуть ходити напівоголеними. Я не дуже розумію, про що йде мова, напевно, про фотографії з Інтернету, де в Краснодарському краї при температурі в 60 градусів гості дозволили собі зняти футболки. Але навряд чи ми могли цьому якось запобігти", - розповів продюсер фестивалю Ілля Островський.