Калінінград є найбільш мілітаризованою точкою Європи, - ЗМІ

Росія перекидає війська і озброєння, включаючи ракети, які здатні нести ядерний заряд, у Калінінградську область у такій кількості, що вона стала найбільш мілітаризованим регіоном в Європі

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Radio Free Europe / Radio Liberty.

Джерела в НАТО повідомили виданню, що Кремль розмістив у Калінінградській  області під боком у Польщі і Литви "тисячі солдатів, включаючи механізовані й піхотні бригади, а також бойові літаки, сучасні системи ППО і тисячі одиниць бронетехніки".

Враховуючи такий потужний контингент по сусідству, Варшава і Вільнюс турбуються про свою безпеку і вимагають допомоги у Брюсселя і Вашингтона.

"У Калінінградській області тривають масштабні військові навчання, і це дуже близько до наших кордонів. Звичайно, ми переживаємо через такі військові дії зовсім поруч", - прокоментував прем'єр-міністр Литви Андріус Кубіліус.

Нагадаємо, президент Росії володимир Путін заявив, що цього року склад ядерних сил поповниться понад 40 новими міжконтинентальними балістичними ракетами, які будуть здатні долати дію будь-яких, навіть технічно найдосконаліших, систем протиракетної оборони.

На думку генсека НАТО Йєнса Столтенберга, Росія необґрунтовано і небезпечно нарощує свої ядерні потужності.