Кримські татари шукатимуть гроші для ATR поза межами України, - Чубаров

Кримськотатарський канал ATR, відновивши мовлення з материкової України через супутник, має намір продовжити роботу без фінансової допомоги української держави

Про це повідомив Голова Меджлісу кримськотатарського народу та народний депутат Рефат Чубаров, передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.
 
"Ми не будемо просити в української держави грошей, ми будемо звертатися до міжнародних фондів і урядів інших держав. З урахуванням того, що наш народ перебуває в стані постійних дискримінацій та репресій, ми будемо просити допомоги для телеканалу у вигляді грантів на підготовку тих чи інших передач. Свою незалежність телеканал буде зберігати, не беручи грошей у власного уряду, - сказав Чубаров.
 
Нагадаємо, про відновлення мовлення АТR стало відомо 17 червня, ввечері в середу ефір телеканалу почав роботу із запуску архівного відео з виконанням кримськотатарського гімну у Ханського палацу в Бахчисараї. Також відновив мовлення і дитячий кримськотатарський телеканал "Лялі".
 
Раніше, окупаційна "влада" Криму припинила мовлення єдиного у світі кримськотатарського телеканалу ATR - 1 квітня російська влада не продовжила ліцензію для мовлення.