Підтримувати Наливайченко - принципова позиція "УДАРу", - Фірсов

Народний депутат Єгор Фірсов запевняє, що група "УДАР" не голосуватиме за відставку Валентина Наливайченка

Про це Еспресо.TV в ексклюзивному коментарі заявив депутат від групи "УДАР" у фракціїї "Блоку Петра Порошенка" Єгор Фірсов. 

За його словами, представлення про відставку вже в Раді, група "УДАР" визначиться безпосередньо під час голосування. 

"Але є певні позиція "УДАРу", що Наливайченко треба підтримувати. Це і моя позиція, позиція принципова. В понеділок президент прийшов на фракцію, озвучив те, що він хоче замінити Наливайченка, ми не почули жодної причини, жодного аргумента на цю користь і ми не розуміємо причин звільнення", - зазначив Фірсов.

Він також наголосив, що його засмучує позиція колег по коаліції.

"Оскільки "Народний Фронт", "Батьківщина" і "Самопоміч" до вівторка заявляли про те,  що вони не будуть підтримувати президента, я не знаю, що змінилось за цей час, можливо Наливайченко став погано працювати, але колеги показали свою безпринципність. Я думаю, вони будуть голосувати за відставку. Але мені дивно, вони  що не розуміють, як в умовах війни працюють спецслужби? Тимошенко, наприклад, не змогла пояснити, чому "Батьківщина" буде підтримувати президента. Це відверте політиканство, а наче усі свідомі і досвідчені політики", - каже Фірсов. 

Депутат також повідомив, що "УДАР" пропонував запросити Наливайченка в Раду, щоб той прозвітував щодо своєї діяльності і кожен мав би змогу поставити йому запитання.

"Це рубікон для "УДАРу", все покаже голосування. Ті депутати, яким я довіряю і, які є принципові щодо своєї позиції, підтримають голову СБУ. Інших виявить голосування. В групі 39 нардепів. Сподіваюсь, що вони проголосують "проти", - наголосив Фірсов.

Також Фірсов додав, що в групі "УДАР" свідомі того, що у разі відставки Наливайченка, між нардепами від президентської партії і партії Віталія Кличка можлива подальша конфронтація.