Порошенко підписав подання до Ради про звільнення Наливайченка, - ЗМІ

Президент України Петро Порошенко підписав подання до Верховної Ради щодо звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України

Про це стало відомо після зустрічі глави держави з лідерами фракцій та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "5 канал".

За словами голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрія Луценко, сам Наливайченко погодився залишити крісло голови СБУ, бо має плани піти у політику.

"Жодних інтриг особистого, політичного характеру у цьому не має. Просто глава держави вважає, що СБУ на цьому етапі має очолювати не дипломат, не політик, а фаховий працівник розвідувального напрямку", - заявив Луценко.

Щодо депутатів, то вони неодностайні в думках щодо відставки Наливайченка. Тож перед голосуванням збиратимуться на погоджувальні збори.

"Завтра, я впевнений, що ми проведемо фракцію, і висловимо всі аргументи, які ми сьогодні чули, і я майже впевнений, що фракція "Народний фронт" дасть максимум голосів за подання президента", - зазначив голова фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

Нагадаємо, заступник голови фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що фракція також підтримає відставку Наливайченка.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що президент бачить на посту глави СБУ заступника голови Служби безпеки Василя Грицака.