"Путінські вовки" подали в суд на польських прикордонників

Представники російського мотоклубу "Нічні вовки" подали у Варшаві в суд на Прикордонну варту Польщі, яка відмовила їм у в'їзді в країну під час пробігу, присвяченого 70-річчю Перемоги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Польське агентство друку" (РАР).

"Нічні вовки" вимагають, щоб польський суд визнав дії Прикордонної варти протиправними. Вони вимагають також анулювати в паспортах штамп про заборону в'їзду і відновити візи, а також повернути витрачені у зв'язку з мотопробігом, що не відбувся, гроші.

За даними агентства, Прикордонна варта Польщі поки не має інформації про поданий до суду позов.

"Не всі їхали тільки в Берлін. Були сплачені готелі. Деякі їхали до Італії та Іспанії. Там також було оплачено проживання в готелі", - цитує агентство слова одного з організаторів мотопробігу Сергія Ухтинського.

"Ми попросили також компенсувати нам моральний збиток", - підкреслив він.

За словами Ухтинського, "якщо скарга буде відкинута, ми звернемося до апеляційного суду".

"Якщо і це не подіє, ми підемо до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі", - зазначив він.

Ухтинський нагадав, що німецький суд прийняв рішення на користь байкерів клубу "Нічні вовки", які прямували до Німеччини.

За даними польської радіостанції RMF FM, позов від імені російських мотоциклістів подали в суд у Варшаві адвокати однієї з польських адвокатських канцелярій, яка була найнята "Нічними вовками".

Нагадаємо, "Нічні вовки" вирішили відзначити 70-річчя Перемоги над нацизмом мотопробігом від Москви до Берліна. Однак польські прикордонники 27 квітня відмовилися пропустити учасників пробігу на територію країни.