У Грузії хочуть зірвати концерт Placebo через жарт про наслідки повені

Президент Палати культури Грузії має намір зірвати концерт Placebo в Тбілісі через жарт гітариста Стефана Олсдала про нещодавню повінь

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Концерт британського гурту Placebo, що запланований на 7 липня, може бути зірвано через жарт гітариста Стефана Олсдала щодо наслідків повені в столиці Грузії.

За словами Президента Палати культури Грузії Давида Окіташвілі, музикант образив всю Грузію і, в першу чергу, тих людей, у яких під час стихійного лиха загинули близькі.

"У Placebo немає ніякого морального права приїжджати в Тбілісі, але це вирішувати організаторам. Особисто я зроблю все, щоб зірвати цей концерт помідорами і тухлими яйцями. Я не дозволю насміхатися над грузинським народом у час випробувань і ображати загиблих", - підкреслив він.

Глава відомства додав, що його готова підтримати грузинська молодь та інші члени Палати культури.

14 червня Олсдал пожартував про повінь у Тбілісі в соціальній мережі. Він розмістив фотографію бегемота, який втік з Тбіліського зоопарку, і додав, що бажає "приєднатися до цього цирку".

Пізніше в той же день музикант видалив публікацію і попросив вибачення.

"Я щиро не хотів нікого образити. Я з нетерпінням чекаю можливості виступити в Грузії і сподіваюся, що столиця дуже скоро стане на ноги і більше ніяких бід не станеться", - написав він у Instagram.

Нагадаємо, що під час повені у Тбілісі були затоплені житлові будинки, зоопарк, приватний притулок для собак, а також пошкоджена міська інфраструктура. У зоопарку загинуло більше половини тварин, серед людей кількість загиблих сягнула 19 осіб.