Учені з'ясували, чому відео з котами такі популярні

Дослідники зі США вивчили феномен популярності відеороликів про кішок серед користувачів мережі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Моя планета

Під час проведеного масштабного опитування вчені з'ясували, що більшість людей дивляться "котячі відео" ненавмисно. Воно випадково попадається під час пошуку на YouTube, що не дивно, враховуючи, що 45% користувачів цього каналу, що публікують домашні кліпи про тварин, розміщують ролики саме про котів.

За їхніми даними, тільки в 2014 році на YouTube було розміщено 2 млн відео про котів, і кількість переглядів в сумі склала 26 млрд. Автор дослідження Джессіка Мірік з медіа школи Університету Індіани провела масштабне опитування серед 7 тис. осіб. Вона розпитала їх про почуття та емоції, які вони відчувають до і після перегляду подібних роликів. На підставі аналізу отриманих даних Джессіка Мірік зробила висновок, що ролики про котів справляють терапевтичний ефект. Їх перегляд покращує настрій, люди відчувають приплив сил і натхнення, в той же час зникають негативні емоції - знижується рівень стресу, минає тривога і злість.

"Деякі можуть подумати, що онлайн-відео кішок - недостатньо серйозна тема для наукових досліджень, але факт полягає в тому, що це один із найпопулярних напрямків в інтернеті сьогодні. Якщо ми хочемо краще зрозуміти психологічний вплив на нас як на особистостей і на суспільство в цілому, то дослідники не можуть більше ігнорувати інтернет-кішок", - каже Джесіка Мірік. 

Джессіка Мірік стверджує, що відео про котів пробуджують в людях добрі почуття і позитивно позначаються на настрої, навіть якщо людина знаходиться на робочому місці. Відволікання від роботи буде короткочасним, зате принесе працівникові користь, вважає вчений.