Аваков пообіцяв, що дозволить гідним бійцям "Торнадо" служити далі

Проблеми непорозуміння і конфлікту між бійцями підрозділу "Торнадо" і військовою прокуратурою - вичерпані

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"І, говорячи прямо, були - м'яко кажучи - створені штучно непрофесійними і некоректними діями суміжників. Так, суд заарештував сімох міліціонерів на чолі з командиром роти з важкими звинуваченнями. Так, я прийняв рішення, у цьому зв'язку, розформувати роту і переатестувати особовий склад - для винесення рішення - хто гідний служити далі, а хто ні.... Гідні бійці, які чесно виконували свій обов'язок - ті хто героїчно проявив себе під Іловайськом, Станиці Луганській - нестимуть службу далі - пройшовши переатестацію і будуть зараховані в інший підрозділ", - написав Аваков.

 

 

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у четвер підписав наказ про розформування спеціального підрозділу "Торнадо".

За його словами, усіх бійців виведено за штат, кожен пройде пряму співбесіду. Відносно кожного буде висунуто або не висунуто обвинувачення, і хтось продовжить службу, а хтось – ні.

17 червня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що бійці "Торнадо" були затримані за катування і зґвалтування.

Пізніше Аваков повідомив, що ситуація під контролем і брати штурмом базу "Торнадо" не збираються. Бійцям дали час здатися добровільно.