Дезертир-боєць АТО розстріляв молоду пару через автомобіль, - Москаль

Дезертир родом з міста Яворів на Львівщині розстріляв молоду пару 1974 року народження, які зі Щастя виїхали на "Фольксваген Кадді", після чого викрав їхню машину

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Facebook Геннадія Москаля.

"Я постійно вимушений їздити і вибачатися перед родичами загиблих і покалічених через скоєні злочини. Хочу поїхати в місто Щастя і вибачитися перед батьками розстріляної молодої пари 1974 року народження, чоловіка і жінки, які зі Щастя виїхали на автомашині "Фольксваген Кадді" і додому не повернулися, пропали. На днях їх знайшли розстріляними в лісі неподалік Щастя. Автомобіль викрали і, почепивши номера з назвою АТО, на ньому роз’їжджав мешканець м. Яворів Львівської області Єльнес Роман Романович 1973 року народження, який саме через машину і розстріляв подружжя. У місті Яворів усі думають, що він виїхав воювати, захищати Україну", - написав Москаль.

"А він скоїв злочин ще в серпні та навіть після вбивства записався в один із добровольчих батальйонів, але швидко звідти втік. А потім фактично як дезертир скоїв ще цілу купу злочинів. Так, він сьогодні затриманий, сидить у слідчому ізоляторі. Його будуть судити. Я б про це не писав, якби такий "герой" був один. Але їх із кожним разом стає все більше й більше, а в деяких випадках їх цілі роти, а то й батальйони", - додав голова Луганської ОДА.

На думку Москаля, "метушня" навколо батальйону "Торнадо" показала, що громадяни України не поінформовані про діяльність збройних формувань і про те, що відбувається поза межами військової служби.

"Якби обласна військово-цивільна адміністрація інформувала населення про всю злочинну діяльність підрозділу МВС "Торнадо" ще з січня цього року, то, мабуть, не було б такого резонансу. На жаль, вся ця діяльність підрозділу "Торнадо" та інших збройних формувань б’є в першу чергу по військово-цивільній адміністрації. Населення області все це знає, приховати того неможливо, в уяві жителів України вони як герої", - написав Москаль.