Одеський кінофестиваль присвятить документальну програму Олегу Сенцову

Документальну програму VI ОМКФ "Шлях до свободи" присвятять незаконно ув’язненому в Росії українському режисеру

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Телекритику".

Документальну програму Одеського кінофестивалю присвятять Олегу Сенцову. За словами виконавчого продюсера кінофестивалю Юлії Синькевич, стрічки-учасники програми об'єднує тема ролі особистості та суспільства у кризових умовах. До неї увійшли шість документальних та дві ігрові картини.

У програмі буде представлено фільм "Український аргумент" Сергія Маслобойщикова про події Революції Гідності (Україна), присвячену кримським татарам стрічку кінорежисера українського походження Ксенії Джорно "Киирим".  Також буде представлено фільм "Тил" Єгора Трояновського.

Про паралелі й розбіжності в житті українців та росіян Майдану оповідає фільм "Київ/Москва" російського кінорежисера Олени Хорєвої. 

Також у програмі кінокартини європейських авторів. Це ігрова чорно-біла стрічка "Під боковим вітром" Мартті Хелде про трагедію корінного населення балтійських країн у 1941-му, політичний трилер "Чому я?" румунського кінорежисера Тудора Джурджу. 

Стрічка "Перламутровий ґудзик" відомого чилійського документаліста Патрісіо Гусмана присвячена проблемам корінного населення Патагонії. У фільмі "Кіно: суспільна справа" Тетяни Брандруп йдеться про обставини звільнення директора Московського музею кіно Наума Клеймана. 

Нагадаємо, у 2014-му програма "Шлях до свободи" фокусувалася на документальному кіно та фільмах, наближених до цього жанру. Вона поєднала стрічки, що є поглядами на революційні події в Україні та інших державах.