Президент-росіянин ФІДЕ хоче, щоб Музичук захищала свою шахову корону у Львові

Президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов відвідав Львів, де, за його словами, може відбутися чемпіонський матч з шахів між українкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на portal.lviv.ua.

"Ми обговорили форму заявки від Федерації шахів України, керівництва країни та міста на право проведення чемпіонату. Адже на сьогодні маємо лише одну офіційну заявку від шахової федерації Китаю на проведення матчу в Пекіні. Ми отримали прохання чемпіонки світу Марії Музичук перенести матч на початок наступного року. ФІДЕ ще не отримала заявку від України, але ми продовжили термін подачі заявки. Особисто я б хотів провести цей матч за звання чемпіонки світу саме у Львові, адже в Пекіні ми провели вже багато міжнародних шахових подій. Буду просити членів президентської ради підтримати заявку України і Львова і прислухатися до думки чемпіонки світу Марії Музичук. Вважайте, що свій голос я віддам за Україну", - сказав Ілюмжинов.

Нагадаємо, 5 квітня цього року у Сочі українка Марія Музичук виграла жіночий чемпіонат світу з шахів, обігравши у фіналі росіянку Наталію Погоніну.