Прокуратура хоче, щоб затриманого у справі Бузини не випустили під заставу

Прокуратурою Києва буде внесено апеляцію на ухвалу Шевченківського районного суду в частині можливості внесення застави для звільнення з-під варти Дениса Поліщука, якого звинувачують у вбивстві журналіста Олеся Бузини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

"З огляду на те, що Д. Поліщук підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, прокуратурою міста Києва буде внесено апеляцію на ухвалу районного суду в частині можливості внесення застави", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі прокуратури нагадали, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом особам, яких вчора вранці було затримано в рамках розслідування вбивства Бузини.

Під час судового засідання прокурор заявив, що оголошена вказаним особам підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), є обґрунтованою і підтверджується наявними доказами.

"Крім того, існують ризики, що підозрювані можуть переховуватися від слідства і впливати на хід досудового розслідування", - стверджують у прес-службі.

Згідно з ухвалою суду, 26-річний Андрій Медведько перебуватиме під вартою до 14 серпня. Щодо іншого підозрюваного, 25-річного Дениса Поліщука, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, але з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн гривень.

Нагадаємо, один з підозрюваних Андрій Медведько стверджує, що у нього є алібі й у момент скоєння злочину його не було в Києві.

Народний депутат від ВО "Батьківщина" Ігор Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Медведько мав докази корупції серед високопосадовців МВС.