В Одесу приїде директор Каннського кінофестивалю

На Одеський кінофестиваль завітає Тьєррі Фремо

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Одеського міжнародного кінофестивалю. 

Директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо завітає на ОМКФ та представить ретроспективу фільмів братів Люм'єр. На фестивалі покажуть альманах з 98 відреставрованих фільмів братів Люм'єр. Показ пройде з авторським коментарем Тьєррі Фремо.

Ретроспектива фільмів братів Люм'єр покажуть з нагоди 120-річчя фільму "Вихід робітників з фабрики Люм'єр". Прем'єра програми "Люм'єр!" пройшла на Каннському кінофестивалі. В Одесі альманах покажуть уперше після каннської прем'єри.

ОМКФ також повідомили і про інших гостей VI фестивалю. Зокрема представити ретроспективу своїх фільмів приїде ірландський режисер Джим Шерідан. В Одесі покажуть його фільми "Моя ліва нога", "В ім'я батька", "В Америці", "Поле".

Оцінювати фільми українського конкурсу будуть російський режисер Олексій Федорченко, чий фільм "Ангели революції" включено в основний конкурс ОМКФ, генеральний директор Forum des Images Лоранс Ерцберг (Франція), продюсер Олена Єршова (Україна) та арт-директор Європейського кінофестивалю Subtitle Річард Кук (Ірландія).

Нагадаємо, стало відомо, які фільми покажуть на Одеському кінофестивалі.