Астрономи знайшли найперші зірки Всесвіту

Астрономи з Інституту астрофізики та космічних досліджень Лісабонського університету і Лейденської обсерваторії виявили найяскравішу з раніше відомих молодих галактик, що отримала назву CR7

Про це передає Еспресо.TV із посиланням на прес-реліз Південної Європейської обсерваторії.

Як виявилося, галактика містить у собі зірки, що належать до III типу населення, аналогічні першим зіркам Всесвіту. Раніше їхнє існування було передбачене лише теоретично. 

Дослідники за допомогою дуже великого телескопа, а також телескопів обсерваторії Кека і Хаббла провели наймасштабніший на сьогодні огляд далеких галактик.

Світло від цих скупчень зірок триває настільки довго, що астрономи бачать їх такими, якими вони були мільярди років тому.

У новому дослідженні вчені розглянули галактики, що сформувалися в епоху реіонізаціі через 800 мільйонів років після Великого Вибуху. У результаті астрономи виявили низку надзвичайно яскравих і молодих галактик, серед яких найяскравіша CR7.

"Ми не очікували знайти настільки яскраву галактику. А потім крок за кроком, розкриваючи природу CR7, ми зрозуміли, що знайшли не тільки найяскравішу з відомих віддалених галактик, але і що вона має всі характеристики, властиві гіпотетичному зоряному населенню типу III. Саме в таких зірках утворилися перші у Всесвіті важкі атоми, з яких тепер складаємося і всі ми. Це просто диво!" - сказав один із дослідників Девід Собрел.