Головного режисера Національної опери України Анатолія Солов’яненка нагородили Орденом "Зірка Італії"

Президент Італійської Республіки нагородив Орденом "Зірка Італії" головного режисера Національної опери України Анаталія Солов’яненка

20 червня 2015 року перед виставою «Норма» В. Белліні в Національній опері України Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо за дорученням Глави Італійської держави, вручив високу нагороду - Орден "Зірка Італії" головному режисерові театру Анатолію Солов’яненку, за вагомий особистий внесок у популяризацію італійської культури, передає Еспресо.TV.

Посол у своїй промові назвав видатними явищами сучасної оперної культури поставлені Солов’яненком на Київській сцені опери Дж. Верді "Дон Карлос" та В. Белліні "Норма" та зауважив, що далеко не кожний режисер, що співпрацює навіть з уславленим міланським "Ла Скала", був удостоєний цієї високої нагороди.

Анатолій Солов’яненко подякував за високе визнання, адже оперне мистецтво народилося саме в Італії, і саме ця країна є "Меккою" для шанувальників опери.

Орден "Зірка Італії" є найвищою державною нагородою Італійської Республіки, якою можуть бути нагороджені іноземні громадяни.

Нагадаємо, що саме за постановку опери В. Белліні "Норма" Анатолію Солов’яненку у 2011 році було присуджено Національну преміюю України імені Тараса Шевченка.